Kilde: Feltet.dk

Odense Kommune har besluttet sig for at finde pengene til det, som mange over efterhånden en del år har efterspurgt - endnu en indendørs cykelbane.

Planerne har været der længe – meget længe. Men nu er det endelig en realitet: Danmark får endnu en overdækket cykelbane, og den kommer til at ligge i Odense.

Odense Kommunes byråd har i dag, fredag, vedtaget, at de vil finde de nødvendige midler til banen. En meget positiv nyhed for dansk cykelsport, der længe har efterspurgt en indendørs bane yderligere.

Banen i Ballerup har haft en stor betydning for dansk cykelsport - således er der blandt andet kommet OL og VM guldmedaljer ud af det, mens nogle af de største danske cykelprofiler også har haft opvækst på banen, heriblandt Michael Mørkøv. Australiens profiler har næsten også alle kørt på banen, og derfor er det glædeligt for dansk cykelsport, at der nu kommer endnu en bane. Nyheden giver også glæde i DCU.

 

”Vi er hos Danmarks Cykle Unions rigtige glade for, at der fortsat findes modige politikere, og er meget taknemlige overfor Odense kommune. Jeg er sikker på, at den nye bane bliver et nyt kraftcenter til gavn for dansk banesport, og være medvirkende til at skaffe flere medaljer og mere hæder til dansk cykling,” udtaler Danmarks Cykle Unions formand Tom Lund.

 

”Et kig på udviklingen blandt rytterne på vores banelandshold viser, at der er en klar tendens de senere år til at rytterne kommer fra Sjælland. Ved OL 2008 kom tre af de fire ryttere på 4000 meter hold vest fra Storebælt, mens hovedparten af rytterne ved OL i London kom fra Sjælland. Derfor er det meget afgørende for ikke at tabe talenter, at vi nu får den nye bane i Odense. Det er en meget positiv nyhed for dansk cykelsport og vigtig for vores medaljemuligheder i de kommende år,” forklarer Danmarks Cykle Unions direktør Jesper Worre.

”Vi synes, at det er fantastisk positivt for dansk banesport. Der er et klart behov for en træningsbane vest for Storebælt. Der er masser af talenter i dansk cykling, og dette vil løfte banesporten yderligere frem mod OL i Rio 2016,” lyder kommentaren fra direktør for Team Danmark, Michael Andersen.

 

Den nuværende cykelbane i Odense er fra 1948 og meget nedslidt. Byggeriet af den nye bane vil blive indledt i april 2013, og forventes færdigt primo 2014. Den eneste overdækkede bane i Danmark i øjeblikket ligger i Ballerup