Af Feltes Simon Kustrup

 
Udskriv artikel

Unge Simon Bigum får sin debut i et professionelt 6-dagesløb om et par måneder, når han stiller til start i det københavnske 6-dagesløb.

Simon Bigum har som den anden rytter skrevet kontrakt med 6-dages arrangør, Michael Sandstød, så han dermed er en del af det professionelle felt, som fra 31. januar til 5. februar 2013 i Ballerup Super Arena kører den 51. udgave af det københavnske 6-dagesløb. Det er i dag blevet offentliggjort. Tidligere er også Michael Mørkøv blevet præsenteret som den ene del af par nummer 7.

Sidste uge fik kun 19-årige Simon Bigum et opkald fra 6-dagesløbets sportsdirektør, Jimmi Madsen, som undervejs i samtalen kunne stille det overraskende spørgsmål, 'er du klar til at køre 6-dagesløb?' Svaret – et klart ja – kom hurtigt fra Bigum, der ikke skulle bruge lang tid til at overveje om han havde lyst til at køre 6-dagesløb eller ej.

”Det er nok den største julegave, jeg kunne have ønsket mig. Det her har været et drømmemål for mig, at komme til at køre det københavnske 6-dagesløb, men jeg havde slet ikke set det komme hverken i år eller til næste år. Derfor kom det også som en stor overraskelse, da Jimmi fortalte mig det,” forklarer en glad Simon Bigum, som ser frem til den store oplevelse.

”Efter en landevejssæson hvor jeg var ude i tre måneder med skader, er jeg kommet stærkt tilbage denne vinter. Sammen med Martin Lollesgaard (juniorlandstræner) lagde jeg et program, og det er gået rigtig godt her på det sidste. Jeg får også en rigtig god optakt til løbet med UIV Cup deltagelse i både Rotterdam, Bremen og Berlin. På trods af det ved jeg godt, hvad min rolle i løbet bliver. Det bliver at suge masser af erfaring til mig og samtidigt nyde den store oplevelse.”

”Jeg vil gerne køre en masse 6-dagesløb i fremtiden, så derfor er det også en stor chance for mig, at få lov til at køre i Ballerup Super Arena. Jeg ved godt, at det bliver meget hårdt med handicapjagt og timejagter med over 50 km/t. Men jeg skal forsøge at komme nemmest muligt igennem det, og så må jeg efterfølgende prøve at gøre mig bemærket i de andre discipliner.”

Trods de kun 19 år er sportsdirektør for 6-dagesløbet, Jimmi Madsen, ikke et sekund i tvivl om, at det er berettiget at give Simon Bigum chancen for at køre sit første 6-dagesløb nogensinde.

”Der er mange gode grunde til, at vi vælger at give Simon Bigum en kontrakt. De vigtigste er dog, at han kører stærkt og at han gerne vil det her. Samtidigt var jeg i Gent slutningen af november, og der var der også et par unge ryttere med. Så når de unge ryttere viser talentet og lysten, så er vi klar til at støtte dem,” forklarer Jimmi Madsen.

Simon Bigum har kørt flot i stævnerne i Ballerup i denne sæson, men han har også kørt internationalt, da han deltog i UIV Cuppen i både Gent og Zürich. I Belgien blev det til en femteplads sammen med Jacob Mørkøv.