35. Oder Rundfahrt i Frankfurt (Oder)

Anders Lilliendal deltog i dette løbs U15 klasse. Målet for deltagelsen var at erobre den røde sprinter trikot. Løbet afvikledes over fire etaper og med deltagelse af 80 ryttere fra Tyskland, Luxemburg og Danmark.

Første etape, linieløb med 2 indlagte spurter. Første spurt går som planlagt .. vundet.. 3 point og 2 point til tyske Elias Richter.  Anden spurt går ikke som planlagt, da danske Malthe Munch styrter i opløbs-svinget og dermed ryger lead-outet for Anders Lilliendal. 0 point og desværre 3 point til Elias. Dermed er slut resultatet for point-spurterne 5-3 i favør til Elias Richter. Nu er det sidste omgang og ikke flere point i spil. Anders Lilliendal spurter sig til en 5. plads på etapen. Til trods for slut resultat i point-konkurencen kan Anders Lilliendal iføre sig den røde trikot da han ligger toer i konkurrencen for Elias skal iføre sig den gule førertrøje.

På anden dagen er der to etaper. Først enkeltstart hvor Malthe Munch vinder og tager den gule trøje fra Elias Richter. Anders kører sig til endnu en femte plads hvilket er samme plads i det samlede klassement. Senere samme aften er der 30 km´s gadeløb "Großer Preis der Stadt Frankfurt(Oder)" inde i midtbyen. Nu er den røde trikot i spil igen, 3 indlagte spurter. Anders Lilliendal tager den første, men tyskerne har en plan. De sender Calvin Dik i udbrud og tager derved de næste to. Nu ser regnskabet således ud: Anders 9 point, Elias 7 point og Calvin 6 point. Stadig i røde sprinter trikot.


Herover: Fra højre. Frederik Thomsen, Malthe Munch, Anders Lilliendal og Emil Vædeled Roed

Sidste etape var "Rund um den Zeisigberg Podelzig/OT Wuhden" 3 runder med markstensbelægning med op til 16% stigning. Det skulle blive en svær en, da der i løbet af natten kom nogle regnbyer. Stigningen blev ekstrem svær at køre og tyskerne have god erfaring med hvordan den så skulle klares. På de to første omgange er der igen point i sprint-konkurrencen. Anders tager 2. pladsen i første sprint. Anden sprint mislykkes da kæden bliver tabt på den svære stigning, der ligger lige før målstregen. Calvin Dik holder sig og til slut har han 11 point. Anders har også 11 point. Hvad så ? Reglen er ved point lighed er at det den sidste spurt der er afgørende for hvem der vinder. 

 

Slut resultat... trøjen tabt med den mindst mulige margin, men vender hjem til DK med en flot samlet 5. plads i klassemenet. De øvrige danskere i klassemenet er Malthe nr. 3, Frederik nr. 9 og Emil nr. 27. Emil er dog samlet femmer i konkurrencen for 1. års ryttere. 

 

Næste mål for Anders er den grønne sprintertrikot i European Junior Cycling Tour Assen.