50. European Junior Cycling Tour Assen

 
Efter 2½ uges løbspause er det igen tid for Anders Lilliendal at rette fokus mod næste mål.
 
Målet er Punktenklassement GROENE TROI.. på dansk.. den grønne point-trøje.
 
Den skal erobres i cat.7 hvilket er det samme som årgang 2000. Feltets størrelse er igen 80 ryttere og løbet afvikles over 6 etaper. Der er ryttere fra England, Holland, Schweitz, Frankrig, Luxembourg, Australien, Irland og selvfølgelig Danmark.
 
1. etape
Er en ultrakort prolog. Knap 1 km med et enkelt vendepunkt. 1 minut 21 sekunder rækker til en anden plads.
 
2. etabe
Dermed startes 2. etape netop i den grønne trøje, som det hele handler om. På denne anden etape er der 7 indlagte spurter, hvilket maksimalt kan give 70 point.
 
Nu kalder arbejdet. Anders er med i 6 spurter og samler sig 48 point. Nummer to i konkurrencen er Anders´ gode ven Malthe, der går benhård efter den gule førertrøje, så taktisk er der allerede nu lagt god afstand til de "rigtige" konkurenter. Samtidig er trøjen sikret for de næste to etaper, da tredje etape er et linieløb med indlagt spurt til special klassementes hvide trøje. Her kører Anders lead-out for en af de andre danskere. 
 
4. etape
Er et kriterium med 3 spurter til hvid trøje og 3 til den grønne trøje. Her er danskerne total dominerende. Anders vinder alle tre spurter samtidig med at mange sekundære placeringer også er danske. Dermed er trøjen næsten sikret. Anders skal i princippet kun tage et par point på næste etape for at kunne kalde sig samlet vinder af point-trøjen i  2014.
 
5. etape.
Trøjen er vundet allerede efter 1. af fire spurter.. nu koncentreres resten af løbet på at sørge for at en af de mange danske ryttere der har hjulpet, får et godt etape-resultat. Missionen lykkedes og det bliver til dansk etapesejr ved den nyligt kårede danske U15 mester Oliver Wullf Frederiksen. 
 
6. etape ... kort enkelstart ... 4. plads. 
 
Dette er sæsonens indtil nu bedste resultat. Vinder af point-trøjen med 100 point af 140 mulige og sekundært en 8. plads i klassemenet. Tager hjem til Danmark igen for at gøre klar til det løb der er set allemest frem til .... nemlig den 22. udgave af Kids Tour Berlin.  
 
 
Selv om rødt og hvidt er Cykling Odenses farve - så er grønt og hvidt nu heller ikke tosset
 
 
 
-