Landevej

I sommerhalvåret (april til september) trænes der således:

Børn i alderen 9 - 14

Tirsdag kl. 17.00 – ca. 19.00

Starter og slutter fra cykelbanen ved indkørslen til parkeringspladsen ved Odense Bowlinghal, Møllemarksvej 80, 5200 Odense.

 

Torsdag kl. 17.00 – ca. 19.00

Starter og slutter fra parkeringspladsen på hjemmeværnsanlægget Højstrup, Vibelundvej 70, 5200 Odense - (indkørsel fra Stegsted)

I vinterhalvåret (november til marts) trænes der således:

Børn i alderen 9 - 14

Søndag kl. 10.00 – ca.12.00

Starter og slutter fra cykelbanen ved indkørslen til parkeringspladsen ved Odense Bowlinghal, Møllemarksvej 80, 5200 Odense

Al træning tager udgangspunkt i den enkelte rytters niveau. Det betyder, at man ikke nødvendigvis kører med nogle på samme alder eller køn.  

Forældre skal ledsage børn, der er under 9 år. Forældre til børn over 9 år kan deltage i træningen. Ledsagende forældre skal køre bagerst og altid følge trænernes anvisninger.

Man skal altid melde fra, hvis man ikke kommer til træning (kontaktperson fremgår under ”Træning” på hjemmesiden).Landevej trænes i weekenden. Indtil nytår trænes der kun om lørdagen.

Udstyr

Man behøver ikke en racercykel for at starte i klubben, der må gerne køres på en anden cykel.

Cyklen skal være i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, og om vinteren er skærme påbudt.

Der er mulighed for at leje en racer den første sæson, man kører (hør mere om dette ved trænerne eller Børne-og Ungeudvalget).

Cykeltøj anbefales, men man kan starte med anden fornuftig påklædning (lag på lag, åndbart og tætsiddende). Spørg trænerne til råds, hvis der er tvivl om påklædningen. K

Til træning skal der medbringes ekstra slange, pumpe og dækjern samt drikkelse og evt. lidt at spise.

Før der købes udstyr, anbefales det at rådføre sig med trænerne og andre forældre, samt overveje om der eventuelt er brugt udstyr til salg.

Sikkerhed

Man skal være trafiksikker og kende færdselsreglerne for at kunne deltage i fællestræningen på landevejen.

- Hjelm er påbudt under træning

- Trænerne bærer synlige gule veste under træningen

- Trænernes anvisninger skal altid følges

Licensløb eller motion?

Alle medlemmer af Cykling Odense kan dyrke cykling som motion. Hvis man ønsker at dyrke cykling som konkurrence under Danmarks Cykel Union, skal der søges en licens. Denne gælder for et kalenderår ad gangen.

Licensen giver mulighed for at deltage i konkurrencer i alle discipliner: Landevej, bane (udendørs og indendørs) samt cross og mountainbike (MTB).

Foruden licensen skal man have en chip til cyklen og rygnummer (chip kan lejes for en sæson eller købes til eje, rygnummer gælder for én sæson).

Rytter/ forældre skal selv sørge for løbstilmelding via linket på vores hjemmeside.

Under konkurrence, dvs. licensløb køres der i klasserne U11, U13 og U15.

`U `står for `under`. Eks. er man 10 køres der i U11. I det kalenderår man fylder henholdsvis 11, 13 eller 15 år rykker man en klasse op. Licens kan søges fra det kalenderår man fylder 9 år og der kan derfor køres i op til 2 år i hver af klasserne. 

OBS! Der er særlig gearbegrænsning i alle børne -og ungdomsklasser (hør evt. mere herom hos trænerne eller Børne-og Ungeudvalget). 

Kost

Det er meget vigtigt, at man får en fornuftig kost, når man dyrker cykling. Træn aldrig på tom mave. Husk væske og evt. lidt at spise under træning. Der er råd og vejledning om dette i løbet af sæsonen. 

 

Mountainbike (Kidz MTB)

Tryk på link herunder for at læse mere om MTB træning for børn & unge

 Link til Kidz MTB