Motionsafdelingen

Cykling Odense har en aktiv motionsafdeling, der har historiske rødder, der rækker mere end 50 år tilbage.

Der trænes på flere forskellige tidspunkter ugen (og året) igennem, ligesom der afholdes træningslejre, deltages i motionsløb, og vi samles til sociale arrangementer.

 

Lidt om de fastlagte træningsture og tider:

Lørdag kl. 10.00 og onsdag kl. 18.00:

Vi mødes omklædte og klar til at køre fra Klubhuset med indkørsel fra Højstrupvej. Der køres en tur på en længde varierende fra 50 til 70 km alt efter vind og vejr, og hvem der er mødt frem. Turen planlægges som regel således, at vi kører ud i modvind og hjem i medvind. Enten starter vi op i én, to eller tre grupper afhængig af de fremmødtes styrkeforhold eller også køres ud i samlet flok, med en eventuel opdeling efter 10-15 km. På turene gives der ind imellem gas med spurt til bakketoppe, byskilte eller lignende, men der er altid opsamling, således at ingen overlades til at køre hjem alene. På disse ture er vi ofte omkring 20-30 ryttere.

 

300720111240 (kopier)

 

Søndag kl. 10.00:

En gruppe af ældre medlemmer kører den traditionsrige Padesø tur. Vi mødes ved Klubhuset ved cykelbanen (indkørsel fra Højstrupvej).

Denne tur har fundet sted i over 50 år og er startet af det, der dengang hed Odense Cyklebanes Officials- og Turistafdeling, som sammen med tilsvarende klubber omkring cyklebanerne i Aarhus og Ordrup var starten på motionscykling, som vi kender i dag under Danmarks Cykle Union. 

 

Onsdag og fredag kl. 10.00:

En gruppe af "seniorer" og andre der har fri, når andre arbejder, kører onsdag og fredag formiddage.

Turene foregår meget lig søndag, dog bortset fra onsdage i sommerhalvåret, hvor den står på en "bjergtur" via Elmelund, Magtenbølle, Vissenbjerg og hjem via Langesø.

 

Lørdag kl. 13.00 Mountainbike

Med afgang fra Cyklebanen arrangeres der mountainbiketræning for alle motionister. Bemærk at hvis du er såkaldt "supermotionist" anbefales det at du træner i vores MTB/Cross-afdeling, læs mere ved at trykke her 

Træningen koordiners af Fred Clausen, som du kan kontakte på telefon 30 20 69 45.

 

Retningslinjer for selve træningen

I motionsafdelingen har vi dannet en lille gruppe af kaptajner, som tager sig af at styre træningsturene, både for så vidt angår planlægning af rute og afvikling af turene i de enkelte grupper.

Gruppen består af Bent Aage Nielsen, Betina Heise, Christian Eriksen, Kim Abrahamsen, Lars Sørensen, Michael Andersson, Per Stig, Ove Nørgaard og Steen Offersen.

Alle er til enhver tid velkomne til at kontakte en fra gruppen, hvis der er spørgsmål eller gode idéer.

Grupen har udarbejdet et sæt retningslinjer som alle der deltager i motionscyklingen skal overholde, læs retningslinjerne ved at trykke her  

 

Medlemskab:

For at deltage i klubbens aktiviteter kræves medlemskab, men naturligvis kan man som gæst deltage på nogle træningsture inden evt. medlemskab. 

Yderligere information kan indhentes hos klubbens motionsudvalg. 

 

Du er velkommen:

Har ovennævnte vækket din interesse, er du velkommen til at dukke op uanmeldt og ganske uforpligtende til en cykeltur - læs eventuelt vores imagefolder ved at trykke her

 

Se billeder fra motion ved at trykke her.

Du kan under "Træning" se hvornår vi træner, men du kan også trykke  her

Bliv medlem af Cykling Odense ved at trykke her

 

Ove Nørgaard

Formand for motionsudvalget