Landevej

Ungdom og junior i alderen 15 - 18 

Tirsdag og torsdag kl. 17.30 – ca. 20.00

Starter og slutter fra cykelbanen ved indkørslen til parkeringspladsen ved Odense Bowlinghal, Møllemarksvej 80, 5200 Odense. Vi tilbyder træning året rundt. Træningen planlægges og udføres af vores trænergruppe som både har kursus i – og erfaring med træning af børn og unge.

 

Cross og mountainbike

MTB juniortræning i Cykling Odense

Juniortræningen på MTB fungerer som bindeleddet mellem Kidztræningen og seniortræningen.  

Formålet er, at give unge mtb-ryttere muligheden for at træne hårdt og intensivt, både teknisk og fysisk, men tilpasset aldersklasse og fysisk formåen.

En forudsætning for at deltage er, at man som rytter har ønsket om at kunne til at deltage i MTB-løb, enten lokale eller nationale.

I træningen lægges vægt på at rytteren har tilstrækkeligt niveau til at kunne følge med på opvarmningsomgangene samt at rytteren har tilstrækkelige kompetencer til at kunne deltage i træningen uden at skabe unødig ventetid for resten af gruppen.

Derudover er det nødvendigt, at rytteren er selvhjulpen, det vil sige selv kan finde rundt på sporene, selv kan udbedre almindeligt opståede defekter.

Træningen varer mellem 1,5 og 2 timer. Tid og sted annonceres på Facebook-gruppen Cykling Odense KidzMTB.

Det vil også være muligt for juniorer, at deltage i udvalgte seniortræninger. Dette aftales med de respektive trænere

 Generelt

Alle medlemmer af Cykling Odense kan dyrke cykling som motion. Hvis man ønsker at dyrke cykling som konkurrence under Danmarks Cykel Union, skal der søges en licens. Denne gælder for et kalenderår ad gangen.

Licensen giver mulighed for at deltage i konkurrencer i alle discipliner: Landevej, bane (udendørs og indendørs) samt cross og mountainbike (MTB).

Foruden licensen skal man have en chip til cyklen og rygnummer (chip kan lejes for en sæson eller købes til eje, rygnummer gælder for én sæson).

Rytter/ forældre skal selv sørge for løbstilmelding via linket på vores hjemmeside.

Under konkurrence, dvs. licensløb køres der i klasserne U11, U13 og U15.

OBS! Der er særlig gearbegrænsning i alle børne -og ungdomsklasser (hør evt. mere herom hos trænerne eller Børne-og Ungeudvalget). 

 Kost

Det er meget vigtigt, at man får en fornuftig kost, når man dyrker cykling. Træn aldrig på tom mave. Husk væske og evt. lidt at spise under træning. Der er råd og vejledning om dette i løbet af sæsonen.